sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Nimen tarina








Eräs päivä istuin keittiössämme ja mietin nimeä tälle blogille. Mitä viestiä haluan tuoda esiin? Pohdin siinä tätä nimiasiaa, kunnes silmiini osuivat joululahjaksi saamani kuumakivet. Olin aamulla tehnyt eräälle asiakkaalle kuumakivihoidon sekä hieronnan ja nyt nämä kuumakivet olivat kuivumassa pyyhkeen päällä keittiön pöydälläni. Kivä on yhteensä 10 ja kolmeen niistä on kirjoitettu teksti. Yhdessä lukee Energy, toisessa Balance ja kolmannessa Relax. Silloin keksin nimen! "Energy, balance and relax". Tähän viestiin kiteytyy kaikki se, mitä haluan sanoa.

 Haluan tulla kirjoittamaan siitä, kuinka ihminen saa ja menttää energiaa. Välillä liikkuvan ihmisen meininki tuntuu aivan hullulta. Ensin kaikin keinoin kuluteteaan kaikki energia ja sitten kaikin keinoin täytetään kulutetut energiavarastot! Heh, mutta siitähän liikkumisessa on kyse! Eilen kaupassa sanoin avopuolisolleni, että kyllä meillä menee yllättävän paljon rahaa ruokaan. Teemu tähän totesi "Ei menisi, ellemme molemmat treenaisi!". Mitä enemmän kuluttaa, sitä enemmän joutuu syömään. Onneksi ruoka-asioissa voi kuitenkin omilla valinnoilla vaikuttaa paljon ruoan laatuun ja hintaan. Mitä enemmän jaksaa alusta loppuun asti tehdä itse, sitä edullisempaa ja terveellisempää yleensä ruoka on. Tätä minä ainakin haluan toteuttaa ja välttää kaikenmaailman koodit ja lisäaineet mahdollisuuksien mukaan.

Haluan puhua tasapainosta liikunnan, ravinnon, levon, työn ja vapaa-ajan suhteen. Tähän tasapaino-osuuteen liittyy olennaisesti ajankäyttöön liittyviä neuvoja, pieniä vinkkejä joiden avulla saa nopeasti tehtyä terveellistä ravintoa ja ajatuksia siitä, kuinka levon ja rauhoittumisen merkitys on yhtä tärkeä kuin itse harjoittelunkin merkitys. Balance-osuuteen liittyy olennaisesti myös tasapainon tila omassa mielessä  ja sen saavuttaminen. Kuinka nujertaa mieltä askarruttavat asiat, jotta voi olla levollisin mielin ja nukkua yönsä rauhassa. Itselläni on jostain syystä juuri tällä hetkellä menossa kausi, että en selkeästikään nuku kunnolla. Yleensä olen aina ollut hyvä uninen. Nyt kuitenkin jostain syystä heräilen vähän väliä ja en saa unta. Tämä on aivan uutta minulle. Uskon, että isot muutokset elämässäni viimeisen kahden viikon aikana ja tulevaisuuden haasteet tulevana yrittäjänä vaivaavat mieltäni, eivätkä anna minun nukkua kunnolla.   Nyt voin hyvin kokeilla unen paranus keinojani itseeni ja katsoa, auttavatko ne. Tässä minulle ensimmäinen haaste, jonka julkisesti esitän. Saanko laadukkaat uneni takaisin Helmikuun aikana? Tästä jatkossa lisää.


Relax eli rentoututumisen jalo taito korostuu nykypäivänä yhä enemmän. Siitä oikein työpaikoillakin kiistellään, kuka nykyään osaa paremmin rentoutua ja kenellä on minkäkinlainen rentoutumisen neuvo tai taito. Erilaiset järjestetyt rentoutuskurssit ovat täynnä osallistujia, mistä voi päätellä, että rentoutumisen taitoa haetaan ja siitä ollaan kiinnostuneita. Ihmiset ovat siis jälleen ymmärtäneet sen, että rentoutuminen on avain moneen asiaan. Jopa lihasten vahvistumiseen on todettu olevan kytköksiä sillä, että osaa myös rentouttaa lihassolut ja tätä kautta saa parannettua solun aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Tulen antamaan käytännön vinkkejä erilaisisista rentoutumisharjoitteista, joita itse käytän itselleni tai asiakkailleni.

Siispä energistä ja rentoa viikon alkua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti