sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kun henkistä "stressiä", niin liikuntaa fiiliksen mukaan

Lähdössä tanssitreeneihin. Kokeilussa feel free-kengät tanssiin. Toimivat ihan hyvin!!

Siitä on jo viikko, kun hurautin junalla Kokkolaan. Ensimmäinen viikko opettajana meni kaiken kaikkiaan hyvin. Onnistuneen siitä teki ennen kaikkea se, että olen itse ollut innoissani. Iloisella mielellä ja positiivisella asenteella pärjää jo hyvin pitkälle asiassa kuin asiassa. Käytin reilusti aikaa suunnitteluun ja valmisteluun, joten itse opettaminen tuntui mukavalta ja varmalta. Lähden uuteen viikkoon siis hyvällä mielellä!

Omien kokemuksien kautta olen oppinut sen, että kun elämässä tulee uusia käännekohtia tai joudut laittamaan itsesi ns. henkisesti likoon, niin tällöin fyysistä kuormitusta kannattaa keventää. Tämä tapahtui tämän viikon aikana minun kohdallani melkein kuin itsestään. Kävin juoksemassa yhteensä kolme kertaa, kävin metsässä kävelylenkillä kaksi kertaa, uintitreenejä tein kaksi ja viikonlopun kunniaksi päädyin jive-tanssikurssille sekä tansseihin. Kuntosalia en vielä ole käynyt katsastamassa. Elimistöni huusi koko viikon mieltä rauhoittavaa ja virkistävää liikuntaa ilman mitään mittareita, aikataulua tai tavoitteita. Menin täysin fiiliksen mukaan. Nautiskelin ihanasta ilmasta, auringon paisteesta, kevään tuoksuista sekä uima-altaassa veden äänistä. Elämäni ensimmäisen kerran uin selkäuintia kilometrin putkeen. En ole vielä ikinä tykännyt selkäuinnista, mutta jostain syystä tällä viikolla selkäuinti tuntui taivaalliselta. Kuuntelin fiilistäni ja annoin mennä niin kauan kuin se tuntui hyvältä ja kilometri ainakin tuli täyteen! Tansseissa nautin musiikista ja siitä, että pitkästä aikaa sain tanssia paritansseja. Aina kun pääsen tanssimaan muistan, kuinka rakas harrastus se minulle on!


Kuvassa oleva koira on hyvän ystäväni ja hänen vanhempiensa koira. Olen ottanut täällä Kokkolassa tämän ihanan ja leppoisan kaverin mukaani metsälenkeille. Tänään huomasin, että koiran kanssa lenkkeily on jotenkin paljon rauhoittavampaa ja rennompaa. Hoksasin itsekin katsella ympärilleni ja jäin jopa juttelemaan vastaantulijan kanssa. Nyt ymmärrän, miksi yksinäiset ihmiset ottavat koiria. Sehän on maailman parhain tapa päästä juttelemaan toisille koiraihmisille ja toisekseen, koira osaa antaa hyvin erialaista seuraa kuin ihminen. Onhan se ihan tutkittua, että koirien läsnäolo rauhoittaa ja lisää hyvää mieltä.

Viikonloppuun on lisäksi kuulunut hyvää ruokaa, pitkät yöunet ja shoppailua. Uskon, että näillä konsteilla olen ensimmäisestä uudesta työviikosta palautunut ja olen valmis seuraavaan. Olen lisäksi käynyt läpi tulevan viikon tunnit ja valmistellut ne jo lähes valmiiksi. Hyvin suunniteltu on jo lähes puoliksi tehty! Samalla nautiskelin lasillisen valkoviiniä oikein hyvällä omalla tunnolla ja mielellä. Siitä tuli oikein kesämieli. Ihanaa, kevät todellakin on täällä ja pian kesäkin jo häämöttää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti